Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Ρεματιά Μητάτων - Περιστεριώνας - Πλατύ Λαγκάδι

Από το γεφύρι ανάμεσα Μητάτα και Βιαράδικα ξεκινάει μια υπέροχη διαδρομή που καταλήγει  στη Λίμνη της Παλιόπολης. Προχωράμε νότια μέσα στο  λαγκάδι περνάμε ανατολικά και παράλληλα με τους πρόποδες του Παλιόκαστρου  προς τη θάλασσα κατεβαίνουμε τον Περιστεριώνα, ( ονομάστηκε έτσι από τα αγριοπερίστερα που έχουν εκεί τις φωλιές τους. Κυνηγοί λυπηθείτε τα!!! δεν έχουν μείνει και πολλά!!!)  Καταλήγουμε στην Κουρκούλα και στον τσιμεντόδρομο βγαίνει στο δρόμο του Μάκρωνα.

Ευτυχώς για τα αγριοπερίστερα τα περάσματα είναι δύσβατα, σε κάποια σημεία το σκοινί είναι απαραίτητο και υπάρχουν αρκετές λιμνούλες με περισσότερο ή λιγότερο νερό (ανάλογα με την εποχή). Παλιότερα είχαμε επιχειρήσει τη διαδρομή αυτή ξεκινώντας από τις εκβολές του λαγκαδιού κοντά στη Λίμνη και προχωρώντας προς βορρά. Σταματήσαμε στην πρώτη μεγάλη πηγάδα αφού τότε δεν είχαμε εξοπλισμό κατάλληλο.
Το 2008 ξεκινήσαμε από το γεφύρι των Μητάτων και κατεβήκαμε όλο το λαγκάδι μέχρι την Παλιόπολη. Συναρπαστικό. Απολαύστε.!Οκτώβριος 2008.  Παλιόκαστρο.
Φωτογραφίες Αλέκος Καστρίσιος, Σταυρούλα Φατσέα


Οκτώβριος 2004 Περιστεριώνας. Φωτογραφίες Σταυρούλα Φατσέα
 
Οκτώβριος 2008. Πλατύ Λαγκάδι.
Φωτογραφίες Αλέκος Καστρίσιος , Νάσος Π., Σταυρούλα Φατσέα


Νοέμβριος 2004. Στη μεγάλη πηγάδα που σταματήσαμε τότε.
Φωτογραφία Φωτεινή Σίγγελ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου