Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 2 Παναγία Ορφανή - Καλάμι 2004-2006Η πανέμορφη ρεματιά του Μυλοποτάμου με τους νερόμυλους καταλήγει σε στενό και βαθύ φαράγγι που περνά κάτω από την Παναγία την Ορφανή και φτάνει στην παραλία Καλάμι. Για απαιτητικούς και ανθεκτικούς περιπατητές.                                       

2004-2006
Φωτογραφίες Διονύσης Αλυσανδράτος, Σταυρούλα Φατσέα


Φαράγγι Παναγίας Ορφανής. Φθινόπωρο 2008.
Φωτογραφίες Αλέκος Καστρίσιος

Παραλία Καλάμι. Οκτώβριος 2007
Φωτογραφία Σταυρούλα Φατσέα
 Πολλοί μου λένε πως καλύτερα να μην τα πολυδιαφημίζουμε αυτά τα "παρθένα;" μέρη αφού μαζί με τους επισκέπτες συνήθως έρχονται και οι πλαστικές σακκούλες, τα αποτσίγαρα και η υποβάθμιση. Θέλω να πιστεύω πως κάποιος που θα κάνει τον κόπο να περάσει μια τόσο δύσκολη διαδρομή θα έχει την ευαισθησία να μαζέψει και τα σκουπίδια του. Φαίνεται εξ άλλου ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, στα "δύσβατα" αυτά μέρη τυχόν υποβάθμιση δεν οφείλεται στους λιγοστούς επισκέπτες αλλά στην αδιαφορία των πολλών, λυπάμαι που το λέω,  κατοίκων του νησιού. Η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην αρχή της ρεματιάς θα πρέπει κάποτε να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκόμενους! Γιατί αυτό που γίνεται στο Καμάρι, στη Φόνισσα κι ακόμα παραπάνω στις Ρίζες και το Μυρμηγκάρι επηρεάζει τη ρεματιά και την παραλία.

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα! το blog είναι υπέροχο και σκέφτομαι να αρχίσω να το μελετάω πριν πάω στα Κύθηρα. Σε κάποιες φωτογραφίες μέσα σε φαράγγια φαίνονται ορειβατικά σχοινιά.Αυτά ήταν της ομάδας σου ή τα έχουν αφήσει εκεί για να τα χρησιμοποιήσει και κάποιος απλός περαστικός; Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή