Υλικά
Για το φύλλο:
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρι
3 αυγά ( 2 ολόκληρα , 1 κρόκο )
Αλεύρι όσο πάρει.
Γέμιση:
½ κιλό μακαρόνια Νο 3
½ κιλό κιμά και λίγα συκωτάκια πουλιών
λίγο κρασί λευκό
ντοματοπελτέ ή χυμό τομάτας
3 αυγά
μπαχαρικά
Μισοβράζουμε τα μακαρόνια, σοτάρουμε τον κιμά και τα συκωτάκια και όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με κρασί λευκό και προσθέτουμε την τομάτα αλάτι , πιπέρι και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το φύλλο. Κτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να γίνει μια ζύμη αφράτη. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και παίρνοντας λίγο στο χέρι μας «φοδράρουμε» ένα μέτριο καζάνι προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα στρωμένο.
Φεβρουάριος 2005. Στο φιλόξενο σπίτι της Ελένης. Φωτογραφίες Σ.Φατσέα |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου