Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Βενετσιάνικο Παστίτσιο

Επειδή καίμε πολλές θερμίδες στα μονοπάτια ας δούμε πως μπορούμε να αναπληρώσουμε με αυθεντικές παλιές τσιριγώτικες συνταγές.... Αν σας αρέσει ο  συνδυασμός γλυκό αλμυρό, απολαύστε το βενετσιάνικο παστίτσιο την Κυριακή της Αποκριάς όπως συνηθίζεται στην πρωτεύουσα του νησιού των Κυθήρων.Η συνταγή και η εκτέλεση από την αγαπημένη μας, κα Ελένη Χάρου-Κορωναίου.




Υλικά
Για το φύλλο:
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρι
3 αυγά ( 2 ολόκληρα , 1 κρόκο )
Αλεύρι όσο πάρει.

Γέμιση:
½ κιλό μακαρόνια Νο 3
½ κιλό κιμά και λίγα συκωτάκια πουλιών
λίγο κρασί λευκό
ντοματοπελτέ ή χυμό τομάτας
3 αυγά 
μπαχαρικά 
Μισοβράζουμε τα μακαρόνια, σοτάρουμε τον κιμά και τα συκωτάκια και όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με κρασί λευκό και προσθέτουμε την τομάτα αλάτι , πιπέρι και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το φύλλο. Κτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να γίνει μια ζύμη αφράτη. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και παίρνοντας λίγο στο χέρι μας «φοδράρουμε» ένα μέτριο καζάνι προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα στρωμένο.




 Ανακατεύουμε τον κιμά με τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στο καζάνι. Με το υπόλοιπο της ζύμης βάζουμε ένα καπάκι έτσι ώστε τα μακαρόνια να είναι από παντού καλυμμένα. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. 

Φεβρουάριος 2005. Στο φιλόξενο σπίτι της Ελένης.
Φωτογραφίες Σ.Φατσέα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου