Το μπουτίνο ή μπουντίνο συνήθιζαν να σερβίρουν σαν γλυκό τις Απόκριες στα σπίτια της πρωτεύουσας Χώρας. Πιθανολογώ εγγλέζικη προέλευση, αφού το όνομα αλλά και τα συστατικά του γλυκού θυμίζουν την εγγλέζικη πουτίγκα (english pudding).
Υλικά
1280 γραμ. γάλα
160 γραμ.σιμιγδάλι
320 γραμ. ζάχαρη
8 αυγά
1 κ.σ. κοφτό, κανέλλα κοπανισμένη
1 φλυτζάνι σταφίδα μαύρη
1 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
Η κυρία Ελένη Χάρου - Κορωναίου, πάντα πρόθυμη να μοιραστεί τις γνώσεις της (και είναι πολλές), όχι μόνο μας έδωσε τη συνταγή αλλά το έφτιαξε για χάρη μας. |
Φωτογραφίες Σταυρούλα Φατσέα |
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μόλις ζεστάνει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει και γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και τότε προσθέτουμε τα αυγά, τα αμύγδαλα και την σταφίδα και τα ανακατεύουμε σε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ανάλογο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο ως δυνατό φούρνο έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
(Συνταγή: Κα Ελένη Χάρου-Κορωναίου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου